Que sigueu inscrits al Llibre de la Vida!

Arriba Iom Kipur. Amb aquest dia acaben les festivitats començades amb el cap d’any per Roix ha-Xanà. És, com si diguessim, el pròleg de l’any que comença.

El jueus d’arreu del món tenim aquest dia de Iom Kippur com el més sant i solemne de tot l’any. És el dia en què es demana perdó i es posen les metes per al nou any.

La vigília de Iom Kipur (Erev Iom Kippur), que és aquest vespre, es recita el Kol Nidré, una oració en arameu amb la que s’anul·len tots els nostres vots fets durant l’any i mostrem un sincer penediment per les faltes comeses.

Un dels preceptes del Iom Kipur és el dejú, a més de tenir altres restriccions com ara: banyar-se, usar sabates de cuir, posar-se perfums o locions i mantenir relacions sexuals. És costum vestir-se de blanc, que simbolitza la puresa.

D’u perdona les faltes fetes contra allò que mana la Torà, les faltes que hem fet al proïsme les han de perdonar les persones ofeses. Cal mostrar el penediment i tenir el perdó d’aquestes abans de poder sol·licitar el perdó de l’Etern.

L’endemà, durant les pregàries a la sinagoga, és un moment de reflexió, per a pensar sobre el que hem fet el darrer any i que esperem del futur. Iom Kipur es conclou amb el so del xofar i desitjant-se un feliç any nou i haver estat inscrit al Llibre de la Vida.

Doncs això, que tingueu un dejú fàcil i que sigueu inscrits al Llibre de la Vida.
גמר חתימה טובה

10646694_548489401919427_5850880839599124779_n

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s